Odwiedziliśmy Bydło i Powidło, znane ostatnimi czasy z reklamy jednej z sieci komórkowych.
Jednak to, jak wypadła ta restauracja w tv nie ma najmniejszego
znaczenia, interesują nas tylko serwowane tu hamburgery.
Lokal
Restauracja to nieduży, wolnostojący, przeszklony prostopadłościan. Z zewnątrz prezentuje się ciekawie, w otoczeniu niedawno powstałego osiedla nowoczesnych apartamentowców.
Restauracja to nieduży, wolnostojący, przeszklony prostopadłościan. Z zewnątrz prezentuje się ciekawie, w otoczeniu niedawno powstałego osiedla nowoczesnych apartamentowców.
Proste wnętrze robi bardzo pozytywne wrażenie estetyczne. W centrum wyeksponowane serce restauracji - miejsce powstawania dań otoczone blatem wzniesionym na białych cegłach. Najbardziej rzuca się w oczy grill opalany węglem. Emanuje z niego smakowita woń przygotowywanych części krowy.
Nazwa lokalu jednoznacznie
wskazuje na to, że wszelkie serwowane tu potrawy kręcą się wokół mięsa wołowego. Burgery i steaki, to główne dania. Są również sałatki,
dodatki w postaci frytek lub krążków cebulowych. Po zjedzeniu głównego dania możemy się pokusić na jeden z 3 deserów. Serwowane są również różne alkohole i proste drinki na specjalne życzenie. Wracając do burgerów - do wyboru mamy ich 10. Możemy wybrać proste - Classic z mięsem i warzywami, Cheeseburgera oraz Bacon BBQ lub nietuzinkowe kompozycje, takie jak Szparag (grillowane szparagi, sos na bazie gorgonzoli), Avocado (avocado, jalapeno, nachos, majonez cytrynowy) oraz firmowy Powidlak (powidło śliwkowe z orzechami, ser kozi, orzechy włoskie). Co miesiąc dostaniemy innego burgera sezonowego, a dla wegetarian przygotowano Portobello vege z pieczarką portobello, pesto szpinakowym, orzechami pini i szpinakiem.
Obsługa
Standardowy serwis, nic ponadprzeciętnego, raczej miło. Kelner zapytał o jeden z pięciu oferowanych stopni przyrządzenia mięsa.
Burger
Składamy zamówienie - Bacon BBQ (Bartek) i Mushroom (Inka). Po niecierpliwej chwili oczekiwania, są! Prezentacja bardzo miła dla oka. Od razu zauważamy niewielki rozmiar bułki. Mięso jest do niej dopasowane wielkością, wiec przy gramaturze 200 jest grube i pękate. Po złożeniu kanapki już pierwszy kęs potwierdza, że zamówiony stopień mid rare został przygotowany w 100% tak jak powinien.
Burger
Składamy zamówienie - Bacon BBQ (Bartek) i Mushroom (Inka). Po niecierpliwej chwili oczekiwania, są! Prezentacja bardzo miła dla oka. Od razu zauważamy niewielki rozmiar bułki. Mięso jest do niej dopasowane wielkością, wiec przy gramaturze 200 jest grube i pękate. Po złożeniu kanapki już pierwszy kęs potwierdza, że zamówiony stopień mid rare został przygotowany w 100% tak jak powinien.
Bacon BBQ |
Wnętrze Bacon BBQ |
Głównym składnikiem Mushroom burgera, oprócz mięsa, jest krem cebulowo-pieczarkowy na bazie śmietany oraz sos chrzanowy. Połączenie to, mimo iż dla niektórych może brzmieć ryzykownie, smakuje wyśmienicie. Spora ilość rukoli zapewnia burgerowi chrupkość.
Mushroom |
Mushroom |
Dodatki
Mieliśmy okazję spróbować frytek i krążków cebulowych. Te pierwsze, smaczne. Grubo krojone, ale nie ciężkie. Gorzej z krążkami, nie były przygotowane ze świeżych składników, lecz mrożone.
Mieliśmy okazję spróbować frytek i krążków cebulowych. Te pierwsze, smaczne. Grubo krojone, ale nie ciężkie. Gorzej z krążkami, nie były przygotowane ze świeżych składników, lecz mrożone.
Ceny
Nieco wyższe niż przeciętne, ale nie wygórowane, ponieważ czuć jakość w każdym calu. Poza tym, nie jest to bar z hamburgerami, a całkiem elegancka restauracja z serwisem. Ceny za burgery wahają się od 21 zł do 30-32 zł za sezonowa kanapkę. Steki wycenione są na kwoty między 59 zł a 84 zł.
Nieco wyższe niż przeciętne, ale nie wygórowane, ponieważ czuć jakość w każdym calu. Poza tym, nie jest to bar z hamburgerami, a całkiem elegancka restauracja z serwisem. Ceny za burgery wahają się od 21 zł do 30-32 zł za sezonowa kanapkę. Steki wycenione są na kwoty między 59 zł a 84 zł.
Wrażenia z jedzenia
Bardzo pozytywne. Jakość i smak burgerów spełniły nasze oczekiwania, więc chętnie tu wrócimy. Ładny lokal dodatkowo zachęca do kolejnych odwiedzin.
Ocena:
Lokal/obsługa:
Mięso:
Bardzo pozytywne. Jakość i smak burgerów spełniły nasze oczekiwania, więc chętnie tu wrócimy. Ładny lokal dodatkowo zachęca do kolejnych odwiedzin.
Ocena:
Lokal/obsługa:
Mięso:
Bułka:
Inne składniki:
Dodatki:
Ocena końcowa:
Info:
ul. Kolejowa 47, Warszawa
Pon. - Sob.: 12:00 - 22:00, Niedz.: 13:00 - 21:00
http://www.bydloipowidlo.com/
https://www.facebook.com/bydloipowidlo
0 komentarze :
Prześlij komentarz