Głównym powodem powstania tego bloga jest chęć podzielenia się z Wami naszymi spostrzeżeniami i uwagami, które nachodzą nas podczas kolejnych wizyt w Polskich (i nie tyko) burgerowniach oraz zarażanie miłością do tego rodzaju kanapek.
Będą się również pojawiać fotorelacje z naszego domowego burgerowania.


Co oceniamy?
Miejsca naszych odwiedzin wybieramy w oparciu o menu i opinie internautów.
Ocenie podlegają:
  • lokal (wystrój, wielkość, atmosfera, lokalizacja)
  • obsługa (gościnność, zapytanie o stopień wysmażenia mięsa)
  • menu 
  • BURGER:
    • sposób podania
    • bułka (smak, rozmiar, konsystencja, świeżość)
    • mięso (gramatura, stopień wysmażenia, doprawienie, sposób obróbki cieplnej, smak)
    • dodatkowe składniki (ilość, jakość)
    • sosy (ilość, smak)
  • dodatki (frytki, krążki cebulowe, ketchup, napoje, itp.)
  • ceny
  • ogólna satysfakcja

Preferencje i oczekiwania
  • świeże, dobrej jakości produkty
  • menu z prostymi klasykami, nie samymi"cudakami" - obowiązkowa obecność zwykłego hamburgera/cheeseburgera i coś na ostro
  • grill gazowy lub klasyczny
  • wołowina o zgodnym z zamówieniem stopniu wysmażenia (zgrillowania) - my lubimy medium rare lub medium
  • bułka, która nie rozpada się, nie przesiąka i jest dostosowana wielkością do "nadzienia"
  • frytki z dobrej, świeżej frytury
  • ketchup który nie jest transparentny* i nie przywodzi na myśl tanich przydworcowych budek z fast foodem
  • toaleta w lokalu
*ketchupem transparentym nazywamy, każdą substancję udającą prawdziwy ketchup, nazwa pochodzi od transparentności wizualnej i smakowej tego typu wynalazków

Kim jesteśmy?
Dwójką ludzi kochająch burgery!
Bartek - uwielbia ociekające krwią, konkretnych rozmiarów wołowe kotlety, przyprawione jedynie solą i pieprzem oraz przygotowane na grillu gazowym lub opalanym węglem, pikantne dodatki (sosy, papryczki jalapeño), ser mimolette i cheddar, grillowany bekon, dobrej klasy sosy BBQ.

Inka - lubi niekonwencjonalne burgery oraz klasycznego cheeseburgera,wszelakie łagodne lub lekko pikantne sosy (o ile nie smakują octem), ketchup Heinz oraz dużo warzyw. Dopuszcza obecność przypraw w mięsie o ile nie psują one, ani nie tłumią jego smaku.

Należy pamiętać, że żadne z nas nie ma większego doświadczenia kulinarnego. Nie uważamy się również za burgerową wyrocznię - każdy ma swoje preferencje smakowe. Wasze opinie chętnie przeczytamy w komentarzach.

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Krowie kanapki © 2014 | Powered by Blogger | Blogger Template by DesignCart.org